BIENVENUE!

Je suis tres heureux avec mon blog! J'espère que vous le trouvez jolie.
A bien tôt,

Desi

05-04-08

SHOPPEN!


Het is een verslaving, ik weet het. Al noem ik het meer een sport,je levert toch een lichamelijke prestatie. Winkel in, winkel uit, in de rij staan, tasjes dragen en soms hard rennen voor de uitverkoop! Topsport dus. Je kan er zelfs voor behandeld worden, maar waarom zou je? Ik voel mij er goed bij, zolang ik maar iets gescoord heb. Anders is shoppen niet leuk. Alleen etalages kijken is voor losers. Ik ben een prof. Neem nou de feestdagen, een legitieme manier om ongegeneerd los te gaan. Daar ben ik goed in. Vooral rode stickers trekken mijn aandacht. Het geeft mij het machtige gevoel dat ik iets voordeligs heb gekocht. Hele winkelwagens gooi ik vol, het is tenslotte afgeprijst! En heb ik het nodig? Ach, wie geeft daar nou om. Op dat moment ben ik de koning te rijk. Thuis gekomen pak ik al mijn tasjes uit en bewonder mijn schatten. Dan slaat de twijfel wel eens toe, want wat moet ik met 15 roze kaarsen. Ik prop alles achter in de kast (bij mijn andere 25 roze kaarsen) en bedenk dat ik toch maar lekker veel heb voor weinig! Ik blijf toch de prof.
Tot voor kort was er weining aan de hand. Elke dag van de week werd er wel wat gescoord en voelde ik mij oppermachtig! Zaterdag was de beste dag, zeeen van tijd. Maar daar is verandering in gekomen sinds mijn zoon, samen met zijn hockey team, hoog is ingedeeld. Ik ben van slag!!! Ik moet nu half Nederland door met de auto en dat gaat van mijn shoptijd af. Ik ben al weken niet meer los gegaan en mijn PIN-vinger is daardoor niet soepel meer. Ik krijg accute afkickverschijnselen, ben paranoia. Ik mis alle aanbiedingen, want op de hockey doet NIEMAND aan aanbiedingen (zeggen ze). Dus hou ik ook wijselijk mijn mond, je wilt er toch een beetje bijhoren. En als ik tegen mijn zoon zeg dat ik een keertje oversla, dan zegt hij dat iedereen het zo gezellig vind als ik erbij ben (slimmerd). Dus stap ik (net zo als vandaag) weer zuchtend in de auto en sta ik weer joelend langs de kant, bedenkende dat de Bijenkorf dit weekend ongelofelijke aanbiedingen heeft. Ik hou veel van mijn zoon!!!


5 opmerkingen:

I. zei

Ow, wat een leuk verhaaltje Desi! Ik heb gelachen!
Fijn weekend nog, hè!

Tante Tee zei

Je schrijft echt geweldig leuk!!! En het is ook heel herkenbaar!

LiLi M. zei

Hahaha, grappig!! Ik ben dol op die zelfspot van je! ga zo door meid! Je foto's zijn ook mooi, maar vooral je stijl vind ik heel leuk en een verademing!
NB. 't is morgen koopzondag en nog de laatste dag om die Bijenkorf estafette (of wat was het?) te bezoeken! Dus haal die klantenkaart maar vast uit het vet!

vosgesparis zei

Prachtig verhaal weer, je zou zo een collum kunnen beginnen.. Heb ook jarenlang langs de lijn van t honkbal veld gestaan... stond je weer ergens in een of ander dorp in de middle of nowhere 'smorgens om 9 uur Pfff die tijden zitten erop dus ik kan weer lekker winkel in winkel uit. aar heb nog niet 500 grijze kaarsen in de kast verstopt liggen (hoezo is zelfspot niet leuk haha )

Regina zei

HI
I can not unterstand a only words but
your photos are great.I like your
livingroom and the kitchen just
beautiful.Speak you a little bit german?
Groetjes Regina